Griekenland 2014

Stranddagen en Korintië

Het weer is niet al te best, wel warm, maar bewolkt en regen en daarom rijden we op maandagmorgen weer verder. De planning was om naar de Pillion en naar Evia te gaan, maar niets zo veranderlijk als een (camper) mens. We slaan dit gedeelte over omdat het weer ook in de Pillion niet best is en we zien vanaf onze plek dat de bergen in de wolken zitten. Rick en Gerliza rijden vandaag naar Delphi zodat ze deze morgen kunnen bezoeken. Wij rijden richting Korinthie en zien hun in ieder geval weer over twee dagen. We rijden tot aan het plaatsje Psatha, waar het nog steeds erg druk is met Grieken die vandaag een extra vrije dag hebben. We parkeren de camper langs de boulevard en genieten van de zon, want ja, die schijnt hier weer volop. ’s Avonds zetten we de camper op een ruime parkeerplaats en gaan we een hapje eten bij een taverne.
DSC_0317 (Medium)
We blijven hier nog een dag staan en geven dit door aan Rick en Gerliza, zodat ze weten waar we staan, mochten ze eerder deze kant op komen. We luieren lekker aan het strand waar het vandaag erg rustig is. Aan het eind van de middag komen Rick en Gerliza aan rijden en we kletsen weer even bij. Vanavond koken we weer zelf en na het eten hebben we een gezellig gesprek met een jong stel uit Lourdes (Frankrijk). Zij zijn voor een jaar op stap met de camper, voor een Europa tour.

DSC_0330 (Medium)Vanochtend rijden we via een zeer mooie kustweg naar Korinthie. We stoppen bij de middelste brug waar het echt een toeristen fuik is. We hebben het geluk dat er drie boten door het kanaal heen gaan, dan zie je weer eens hoe groot het kanaal is. Hierna rijden we naar Oud Korinthie, naar de opgravingen. We hebben van Olof en Belinda het advies gekregen om bij een taverne op het dakterras wat te drinken, dan heb je een heel mooi uitzicht over de opgravingen. Dit hebben we gedaan en we zijn verder niet binnen geweest. Hierna lopen we nog even langs alle winkeltjes en daarna weer verder. We gaan weer terug naar het kanaal van Korintie, nog even bij de brug

 

DSC_0338 (Medium)aan de zuidkant kijken, die in het water zakt als er boot door moet. Helaas voor ons geen boot dit keer. We rijden door naar het eerste de beste strandje, want we willen afkoelen. We duiken alle vier in zee en daarna even onder de douche. We rijden naar een gedoogplek bij Loutra Elenis, maar vinden dit niets. Daarna rijden we door naar Siderona Beach, waar we op de parkeerplaats van een taverne mogen DSC_0364 (Medium)staan. Eigenlijk is de taverne dicht, maar we kunnen er vanavond wel wat eten. Later komt er ook nog een nederlandse brommer aan met een echtpaar die een stukje verderop met de camper staan. Ze willen hier ook een hapje eten. Speciaal voor de hollanders wordt de kok gebeld en wordt de frituur aangezet. We kunnen alleen gefrituurde dingen eten, want als het fornuis aan gaat, duurt dit minstens anderhalf uur voordat dit warm is. We eten frietjes met een salade en tzaziki en calamaris. Na het eten vragen we om een ladder omdat we problemen hebben met ons pas aangeschafte dakluik in de badkamer. Helaas is deze niet eenvoudig te repareren en zullen we thuis weer moeten verwijderen. Voor nu plakken we het dakluik dicht met tape en kunnen deze verder niet meer gebruiken. We slapen hier prima, we staan helemaal alleen, zelfs de mensen van de taverne zijn weg.

’s Morgens vullen we de watertank weer even bij en rijden we naar Palea Epidaurus, hier hebben we hele goede herinneringen aan, een leuk plekje in een baai, dicht bij het dorpje waar van alles is, paar winkeltjes, supermarkt, bakker, volop restaurantjes en volop bezigheid van zeilboten die ook deze plaats aandoen. Heel bijzonder is dat als we aankomen we hier helemaal alleen staan, dit was 6 jaar terug wel anders. We gaan proberen om hier drie nachten te blijven staan, tot zondag. Vrijdagmorgen stappen we op de fiets om een paar geocaches te gaan doen en tevens het kleine theater te bezoeken. Ook gaan we naar een ander strand waar de sunken city is. Het is voor Roel en Rick even zoeken waar de stad onder water ligt, maar uiteindelijk toch gevonden.

DSC_0398 (Medium) DSC_0422 (Medium)
Vrijdagavond gaan we het dorp in om naar het Nederlands elftal te kijken, de grieken zijn ook voor Nederland, dat is wel duidelijk als spanje scoort en net voor rust Nederland. In de rust lopen we terug naar de camper, omdat het terras inmiddels vol is gelopen en kijken eigenlijk niet meer mogelijk is. In de camper kijken we de tweede helft en voldaan gaan we daarna naar bed.

Zaterdagmorgen schijnt de zon weer volop en Roel is al vroeg in de weer om de camper schoon te maken. Overdag is het daar te warm voor en ’s morgens is het 22 graden, dus prima te doen. Vandaag weer een heerlijke luierdag aan het strand, straks een gebakje halen bij de bakker en vanavond gaan we weer een hapje eten in het dorp want het is vandaag de verjaardag van Monique. We eten ’s avonds heerlijk bij een griekse taverne aan het eind van het straatje, een beetje afzijdig van de andere restaurants. Hier zaten ook Grieken te eten en ja, het is echt waar, daar waar de grieken zelf eten is het goed. We hebben heel erg lekker gegeten. Na het eten nog een ijsje gehaald en daarna terug naar de camper. Morgen willen we vroeg vertrekken om tijdig in Ancient Epidaurus te zijn.