Griekenland 2014

Poros

DSC_0640 (Medium) DSC_0639 (Medium) DSC_0625 (Medium) DSC_0616 (Medium) DSC_0613 (Medium) DSC_0603 (Medium) DSC_0600 (Medium) DSC_0588 (Medium)We verplaatsen de camper iets dichter naar het centrum en lopen naar de bootjes. Voor 1 euro per persoon wordt je met een watertaxi overgezet naar Poros. Wij gaan als eerste naar de kloktoren wat boven het stadje uitsteekt. Hier vandaan heb je een schitterend uitzicht. Daarna gaan we het stadje verder bekijken met zijn vele leuke winkeltjes, terrasjes en erg smalle straatjes, die allemaal met trappen aan elkaar zijn verbonden. Halverwege komen we bij een versmarkt, waar je verse vis en vlees kan kopen. Het ziet er allemaal perfect uit en het ruikt hier prima (dus geen vislucht). Op een terrasje nemen we wat te drinken en lopen dan langs de kade terug, ondertussen de mooie jachten bekijken die in de haven liggen. We gaan weer terug naar de camper en daarna slaan we bij de Lidl weer even boodschappen in voor een paar dagen. Na de lunch rijden we via een hele mooie kustweg verder naar het zuiden. We rijden door een vruchtbaar gebied want hier wordt erg veel groente en fruit verbouwd. We rijden naar het plaatsje Kilada en ontdekken een leuk, gezellig dorpje met uiteraard een haven, waarin naast vissersboten ook heel veel zeiljachten liggen. In de directe omgeving heeft Koning Willem Alexander een huis gekocht, we gaan even kijken of we het kunnen vinden. Maar we stuiten op een erg steile helling, komen er niet tegenop en gaan weer terug. We rijden het stadje weer uit en stoppen aan het einde van de baai bij een kerkje met een parkeerplaats. Hier parkeren we de campers voor de rest van de dDSC_0677 (Medium)ag en de nacht.