Griekenland 2014

Didyma en Nafplio

DSC_0755 (Medium) DSC_0735 (Medium) DSC_0723 (Medium) DSC_0717 (Medium) DSC_0710 (Medium) DSC_0706 (Medium) DSC_0701 (Medium) DSC_0699 (Medium) DSC_0697 (Medium)Dinsdagmorgen rijden we eerst naar Didyma en gaan op zoek naar de twee holtes in de bergen “Big Cave” en “Small Cave”. Het verhaal gaat dat het een ingestorte grot is maar ook dat het meteoriet inslagen zijn of dat er gasexplosies in de berg zijn geweest. Rechts, aan de weg naar de kliffen, verscholen tussen de begroeiing, vind je “Small Cave”, een verzakking met een diameter van ongeveer 100 meter waar een kluizenaar twee Byzantijnse kapellen in de rotsen heeft uitgehouwen. Je komt bij de kapelletjes via een trap die door de rots gaat. Ook hier weer veel bladgoud en iconen zoals je dat in bijna alle kerkjes/kappelletjes in Griekenland ziet.

We rijden weer verder en onderweg zien we een waterpunt, waar een franse camper al staat te wachten. We komen hier aan de praat met een griek, die daar water tapt voor zijn olijfbomen. Deze man spreekt erg goed Engels, hij heeft jarenlang op cruiseschepen gevaren en heeft veel van de wereld gezien.
We rijden via een mooie slingerweg naar de kust en gaan richting Nafplio. Hier parkeren we de camper op het strand ten zuiden van Nafplio. Bij aankomst komt er een franse camperaar op ons af dat de politie gisteren is geweest en dat je wel mag parkeren, maar niet mag kamperen, dus geen grondzeil etc. Dit waren wij ook niet echt van plan, dus dat komt goed uit. Vanaf dit strand loopt een mooi aangelegd wandel/fietspad naar het stadje Nafplio, de mannen gaan ’s avonds even op de fiets er naar toe om te kijken of we morgen hier goed kunnen gaan staan met de campers. We staan voor nu hier prima en morgen gaan we aan het eind van de dag naar het stadje toe om tijdens de voetbalwedstrijd Nederland- Australie een hapje te eten.