Griekenland 2014

Nafplio

Het is vandaag een warme bewolkte dag maar met erg veel wind. We rijden rond een uur of drie naar de haven van Nafplio waar we de camper parkeren. We lopen het stadje in maar daar zijn de meeste winkeltjes nog dicht, enkele toeristen winkeltjes zijn wel open. Weer terug bij de haven zien we een toeristentreintje en na een drankje op het terras gaan we voor 4 euro pp met het treintje mee. Voor dit geld hadden we beter wat lekkers kunnen kopen wat het stelt eigenlijk helemaal niets voor, gebrekkige uitleg in heel slecht Engels en meestal te laat, want dan ben je de “bezienswaardigheid” al voorbij.
We lopen nog wat door de straatjes en kijken gelijk of we een restaurant naar ons zin kunnen vinden met uiteraard een televisie. Aan de havenkant vinden we er één en reserveren daar een tafel voor 7 uur. Het is erg rustig met Nederlandse toeristen, toevallig zit er naast ons terras nog een stelletje dat tv kijkt. We eten prima en ook de wedstrijd tegen Australie verloopt prima, Nederland is door naar de volgende ronde.
http://www.voetstappen.nl/buitenland/griekenland/peloponnesos/images/argolis_foto1.jpgNa het voetbal lopen we terug naar de campers en gaan nog even buiten zitten, want het is nog steeds erg warm (om 22.00 uur 27 graden). We hebben een mooi uitzicht naar de vesting Bourtzi wat tot 1930 dienst deed als woning van de beul. Het fort verdedigde de enige bevaarbare geul in de baai. Deze kon worden afgesloten met een ketting tussen het fort en de stad.