Griekenland 2014

Nafplio naar Diakofta

Na een goede nachtrust gaan we de volgende dag weer noordwaarts. Eerst nog even wat boodschappen halen bij de Lidl en daarna rijden we naar Mycene. Daar aangekomen gaan de mannen kijken of ze het de moeite waard vinden. Mycene is een ommuurde paleiscomplex in 1874 ontdekt. Het complex stamt uit de bronstijd 1700-1100 voor Christus. Je moet over een hoop fantasie beschikken wil je er een paleis uit halen. De mannen zijn niet naar binnen gegaan, vonden 8 euro voor een hoop oude stenen teveel geld.
Hierna zijn we via een zeer mooie route door de heuvels en de wijngaarden naar de noordkust van de Peleponnesos gereden. Daar aangekomen beland je gelijk in de drukte, hier is het dorp na dorp en weer heel veel verkeer. We rijden de hele kustweg af naar Diakofta, wat onze volgende stop is. Aan het strand staan DSC_0797 (Medium)maar 3 campers, we zetten die van ons erbij. Helaas staat er erg veel wind, buiten zitten is er niet bij. Wij rusten wat uit en Rick en Gerliza gaan naar het dorp om te kijken wat de vertrektijden van het treintje is. Roel gaat later ook en komt terug met kaartjes voor de volgende ochtend.