Griekenland 2014

Weggestuurd door politie

greece 2014 (612) greece 2014 (611)’s Morgens doen we rustig aan, we werken het reisverslag bij, doen een wasje, wassen de camper etc. Om half 10 stopt er een auto bij de camper en zegt het volgende: no free camping in Greece, go to camping, Roel zegt, yes tonight en de man vertrekt weer. We denken dat dit een camping eigenaar is, grote kans dat vanavond de toeristen politie langs komt. Nu waren we toch al van plan om aan het eind van de ochtend weer een stukje verderop te gaan kijken. En ja hoor, we hoeven niet tot vanavond te wachten, een uurtje later staan er twee politie auto’s bij de camper, de gewone politie en de toeristen politie. Het is niet toegestaan in Griekenland om vrij te kamperen, je moet naar campings toe. We mogen hier overdag wel blijven staan, maar dan geen stoelen en tafels buiten etc. Als we op het strand gaan met de spullen is het geen probleem. Alleen parkeren. We geven aan dat we straks weggaan naar een taverne waar we gaan overnachten, op prive terrein, dit is geen probleem. Roel moet zijn id en autopapieren laten zien en we worden genoteerd, als we in de omgeving van preveza nog een keer betrapt worden op vrij kamperen dan volgt er een bekeuring. Dus snel dit gebied verlaten want naar een camping willen we niet. Om 11 uur rijden we weg en stoppen nog even bij een groepje andere campers die een kilometer verder op staan. Ook zij hebben bezoek gehad van de politie. De twee duitse campers staan er al 4 dagen zonder problemen. De nederlandse camper was de vorige dag ook al weggestgreece 2014 (618)uurd op Lefkas en op Vonitsa.
We rijden naar taverne Lulu, maar de weg er naar toe vinden wij niet geschikt voor onze camper, te steil. Daarom rijden wij terug naar een andere taverne, namelijk Bouka, deze is  greece 2014 (616) greece 2014 (615)prima te bereiken, direct aan een mooi zandstrand en je staat bij/in een olijfboomgaard. We vragen of we er ook een hapje kunnen eten en dat is geen probleem. We zijn de enige gasten op die dag en eten er prima, een griekse salade, gefrituurde courgette, tzaziki en 5 souvlaki stokjes met een drankje voor 20 euro.