Griekenland 2014

De terugreis naar Italië

greece 2014 (625)Op maandagmorgen vertrekken we uit Ammoudia, waar we 4 heerlijke relax/strand dagen hebben gehad. We rijden naar Igoumenitsa, tanken onderweg nog even goedkope diesel en rijden naar de Lidl voor de laatste inkopen. De rest van de dag brengen we door op Drepano beach, waar we dit keer geen politie te zien krijgen. ’s Avonds gaan we nog een hapje eten bij de strandclub en daarna rijden we naar de haven. We staan in de file om het terrein op te komen omdat alle vrachtauto’s en campers gecontroleerd worden op verstekelingen. Om negen uur staan we op de kade en is het wachten op de Minoan ferry. Deze komt tegen 12 uur en wij gaan als laatste aan boord. Rond één uur ’s nachts liggen we op bed.
De volgende dag brengen we luierend door aan boord, lezen, film kijken, rondje lopen op de boot, hapje eten etc. Om vijf uur varen we de haven van Ancona binnen en gaan we richting de beneden dekken om onze camper op te zoeken. Even over half zes rijden we de boot uit en gaan we noordwaarts, richting Nederland. We hebben onderweg erg rustig verkeer en kunnen lekker doorrijden. Bij Milaan krijgen we regen en onweer en dit houden we de rest van de nacht. greece 2014 (630) We rijden nog even door en om twaalf uur ’s nachts parkeren we, na 480km, de camper in Cernobbio aan het Como meer. We staan nu 2 km van de Zwitserse grens.