Griekenland 2014

Comomeer en Zwitserland

greece 2014 (639) greece 2014 (638) greece 2014 (635) greece 2014 (633)Het heeft de hele nacht geregend in Cernobbio, maar rond een uur of negen is het even droog. We sluiten de camper af en lopen richting het Como meer, want als je hier bent, moet je het toch wel even zien. In het dorpje is ook markt en we doen gelijk wat inkopen. Het Como meer ziet er niet echt gezellig uit met dit waar, erg grijs, maar het zal zeker mooi zijn als de zon schijnt en het meer vol ligt met allerlei mooie motor- en zeilboten. We komen hier nog wel eens terug.

We rijden binnendoor (2km) naar Zwitserland en gooien de dieseltank weer vol. Hier zijn de prijzen beter dan in Italië. Daarna rijden we via de snelweg naar de Gotthardtunnel en hier gaan we zonder enige vertraging doorheen. We stoppen na de Gotthard voor de lunch en kijken dan of we de Sustenpass nemen of dat we een stukje om gaan rijden naar Meiringen. Het regent eigenlijk al de hele ochtend en de bewolking hangt erg laag. We denken dat de pas rijden niet mooi is met dit weer en dat we het grootste gedeelte er van in de wolken zullen rijden en daarom rijden we om.  Voor Luzern buigen we af en gaan richting Meiringen. In Giswill gaan we even kijken bij één van de weinige gratis camperplaatsen in Zwitserland. We vinden het nog wat te vroeg in de middag en het regent en er is hier weinig te doen, dus rijden we door naar Meiringen. In Meiringen aangekomen gaan we op zoek naar de toeristische attracties die we hier willen doen om alvast wat informatie te verzamelen voor de volgende dag. We willen de Aareschlucht en de Reichenfallbahn bezoeken. We kijken gelijk even of we ergens kunnen overnachten met de camper, maar overal staan borden, no camping. We rijden naar Innertkirchen en gaan daar naar camping Aareschlucht.greece 2014 (641)Dit is een ACSI Camping met een tarief van 16 euro, maar er komen nog heel veel kosten bij zoals allerlei belastingen, zodat we voor een nacht E20,60 kwijt zijn.
We hebben nu bijna 24 uur regen gehad, van gisteravond 10 uur tot vanavond 9 uur. Volgens de weervoorspelling gaat morgen de zon schijnen, dan zal het hier een stuk aangenamer zijn.

 

 

greece 2014 (658) greece 2014 (646) greece 2014 (644)De volgende ochtend vroeg is het nog mistig, maar de zon doet erg veel moeite om er door te komen. Dit geeft hele mooie plaatjes met de (nog besneeuwde) bergen om ons heen. We verlaten de camping al vroeg en rijden eerst naar de Reichenfallbahn, we willen graag boven zijn voordat de meeste toeristen er zijn. Zodra we aankomen kunnen we gelijk met het tandrad treintje mee en na ongeveer 10 minuten komen we bij de waterval aan. Bij de waterval heeft een aflevering van Sherlock Holmes plaats gevonden en dat is overal goed te zien.

Na een uurtje zijn we weer terug bij de camper en rijden we naar de Aareschlucht. Hier is het gelukkig ook nog erg rustig en beginnen we aan de wandeling van 1,5 km door een kloof. Aan het eind van de kloof komen we bij de camping uit waar we afgelopen nacht hebben overnacht. Hier kan je ervoor kiezen om de kloof weer terug te lopen of met de trein mee te gaan. Wij gaan lopend terug, want ondertussen is de zon hoger komen te staan en krijg je weer een hele andere licht inval in de kloof. De kloof is erg mooi en zeker de moeite greece 2014 (648)   waard om te bezoeken. We hebben er erg veel foto´s gemaakten we hebben moeite om foto´s te kiezen om hier bij het verslag te zetten. De rest van de foto´s zijn in het foto album te zien. Halverwege de dag gaan we weer op pad, nog even een brood kopen in de supermarkt van onze laatste Zwitserse Franken en dan gaan we naar Frankrijk

 

 

greece 2014 (656).greece 2014 (692) greece 2014 (697) greece 2014 (702) greece 2014 (704) greece 2014 (708)