Griekenland 2014

De eerste paar dagen

Woensdag zijn we aan het eind van de middag vertrokken. Onderweg hebben we aardig wat files gehad, onder andere bij de Moerdijkbrug, Antwerpen en bij Brussel. Met ons zijn er nog aardig wat mensen onderweg voor een lang weekend vakantie. Om half 10 parkeren we de camper op de camperplaats in Arlon, hier staan ongeveer 25 campers met vele verschillende nationaliteiten. Ongeveer een uur na ons komen, onze vrienden en reisgenoten, Rick en Gerliza aanrijden.

De volgende morgen zijn we alle vier erg vroeg wakker en rijden we om half 8 van de camperplaats af. We hebben een groot gedeelte van de schoonwatertank leeg laten lopen, want we willen geen risico lopen in Zwitserland wat betreft ons gewicht. We rijden een klein stukje binnendoor en gooien de dieseltank in Luxemburg nog even vol (€ 1,192 voor een liter). Daarna is het kilometersvreten door Luxemburg en Frankrijk. Het weer wordt steeds beter en ook warmer. Bij de Zwitserse grens is het eigenlijk allemaal zo geregeld. We worden niet gewogen, halen bij een kantoortje een zwaar verkeer formulier, voor CHF 32,00 mogen we nu 10 dagen in Zwitersland rijden. Het rijden is Zwitserland is goed te doen, maar niet echt spectaculair, veel schermen langs de wegen, waardoor je niet veel van de omgeving ziet. Voor de Gotthardtunnel is er vertraging van ongeveer een half uurtje. Mondjesmaat worden er voertuigen in de tunnel gelaten zodat je in de tunnel door kunt blijven rijden. Na de tunnel gaan DSC_9785 (Medium)we van de snelweg af en gaan dan eerst in het dorpje tanken (€ 1,49 per liter). Daarna zoeken we de parkeerplaats bij de skiliften op, hier wordt het gedoogd om te overnachten. Er worden nog twee geocaches gedaan, die op loopafstand van de parkeerplaats liggen.

De volgende morgen zijn we weer vroeg op pad, om kwart over 7. In Zwitserland gaat alles goed, bij Milaan komen we in de ochtendspits en hebben we een flinke vertraging. Na Milaan gaat het tot Bologna goed en dan staan we stil. We hebben bijna 3 uur stil gestaan op de snelweg, 4 km voor ons is een vrachtwagen, door een klapband, over drie rijbanen terecht gekomen en die moet weggetakeld worden. Wat is het dan prettig als je met de camper bent, je hebt je natje en je droogje bij je, en een toilet. Mensen gingen op zoek naar eten en drinken want de temperatuur liep inmiddels op naar 31 graden. Met een paar uur vertraging komen we aan het eind van de middag in San Marino aan. Ook hier is het nog steeds erg lekker en we zitten nog even lekker buiten.

DSC_9849 (Medium)DSC_9840 (Medium)DSC_9839 (Medium)Het is zaterdagochtend en het heeft de hele nacht geregend en het regent nog steeds. We blijven lekker in de camper om wat te relaxen. Na de lunch is het droog en gaan we naar San Marino. Hier lopen we door de leuke kleine straatjes. Bij een winkeltje boven op de burcht zie ik een leuk rood leer jasje. Na passen en keuren koop ik het jasje en Gerliza koopt ook een mooi jasje. Aan het eind van de middag zijn we weer terug bij de camper. Na een half uurtje komen Marcel en Patricia aanrijden, zij gaan ook morgen naar Griekenland. We hadden elkaar al ontmoet bij het Griekenland weekend en hier afgesproken.

Zondagmorgen is het vroeg opstaan, we willen op tijd naar Ancona toe. We rijden iets over 8 uur weg en willen nog gaan tanken, maar de diesel prijzen zijn behoorlijk duur en daarbij zijn de pompen gesloten. Met een creditcard kunnen we niet betalen, dus rijden we maar door en tanken we duur diesel en lpg op de snelweg. We rijden zonder problemen naar Ancona en checken om kwart voor 11 in. We mogen om 11 uur naar de boot en daar aangekomen mogen we gelijk aan boord. We staan helemaal voor in het ruim. We pakken de laatste dingen en gaan naar boven. De rest van de dag brengen we door met kletsen, rondlopen, winkelen en eten. ’s Avonds treedt er een artiest op, maar dat is niet aan te horen, we vertrekken vroeg naar ons bed.

De volgende ochtend zijn we om kwart voor negen in Igoumenitsa en rijden we eerst naar de Lidl om onze voorraad aan te vullen. Daarna naar Drepano beach waar we heerlijk aan het strand staan. Het is er erg rustig met campers, later op de dag begrijpen we waarom. Net als we een kleine was hebben gedaan en deze hebben opgehangen komt de politie en komt zeggen dat we niet mogen kamperen, dus luifel in, geen tafel en wasgoed buiten. Alleen twee stoeltjes mag en niet overnachten. De camping is sinds jaren weer open en belt gewoon de politie als ze campers zien staan. De politie verwijst ons naar Sagiada of naar Plataria, we rijden naar Plataria. Daar staan we ook prima. ’s Avonds steken we de bbq aan en daarna lopen we nog even naar het dorp voor een ijsje en even internetten.