Griekenland 2014

Dodoni en Ioaninna

DSC_9881 (Medium)Dinsdagochtend rijden we eerst langs de bakker in het dorp, halen daar nog even de e-mail op en plaatsen de eerste dagen van het reisverslag op de website. Dit keer zonder foto’s, dat komt wel als we beter en langer internet hebben. Daarna rijden we terug naar Igoumenitsa, waar we de snelweg opgaan richting Ioaninna. We gaan er bij Dodoni af en rijden naar de archeologische site toe. Hier ligt op de parkeerplaats ook een geocache en die doen we eerst. De lucht is dreigend met regenwolken, maar we kunnen de bezichtiging droog doen. Daarna drinken we in het cafe ernaast koffie en limonade.
We rijden binnendoor naar Ioaninna en zoeken de camperplaats op aan het meer. De parkeerplaats is erg vol, maar gelukkig nog net plek voor de drie campers. We gaan even een stukje lopen om een geocache te doen in het oude stadsgedeelte. Dit gedeelte van de stad heeft nog een oude stadsmuur met oude toegangspoorten, binnenin is een citadel met ook een moskee. Het oude Turkse gedeelte is een dorp binnen in een stad, heel erg rustig dus. De oude binnenstad met winkeltjes ligt hier vlak tegen aan en is vast erg gezellig met mooi weer, maar helaas kwam het bij ons de regen met bakken uit de hemel.
DSC_9924 (Medium)Dit is de stad van Ali Pasja, een wrede heerser. De gedeelte van Griekenland is tot 1912 Turks geweest. Met Ali Pasja is het trouwens slecht afgelopen, de Turken waren het niet zo erg met hem eens en hebben hem “uit de weg geruimd”.
We eten een hapje bij een taverne, hier hebben ze schalen met allerlei gerechten en we nemen allemaal moussaka en nog wat bijgerechten, zoals gegrilde aubergine en tzaziki. Na de maaltijd is er nog zoveel over dat we dit meenemen voor de volgende dag. Gelukkig kan dat hier, want het is ook een afhaal restaurant.
Het is tot ’s avonds laat onrustig op de parkeerplaats met vertrekkende auto’s, maar in de nacht is het heerlijk rustig.DSC_9915 (Medium)