Griekenland 2014

Pindos gebergte

DSC_0151 (Medium) DSC_0167 (Medium) DSC_0171 (Medium) DSC_0176 (Medium)Na een rustige nacht gaan we weer op tijd op pad. We rijden via 19 haarspeldbochten naar boven om naar de bijzondere baden van Papingo te gaan. Volgens velen is dit het mooiste “zoetwater zwembad” van Griekenland! Hier heeft de Potami Rogovo zich duizenden jaren tussen de kalkhoudende platen doorgestroomd en vormde zo de baden. Een kleine kunstmatige dam zorgt voor een bad met prachtig helder, turquoise water met de indrukwekkende bergen op de achtergrond. Hierna dalen we weer af en gaan via de doorgaande weg richting het noorden. We nemen niet de weg terug naar Ioaninna maar gaan met een omweg naar Kalambaka toe. We willen meer zien van het Pindosgebergte. We rijden door een schitterende omgeving en genieten volop. Onderweg stoppen we even bij een rivier zodat Rick en Gerliza de was kunnen spoelen. In het boekje van Schultz zien we een camperplek bij een picknickplaats en bij een watertappunt. Om half drie zijn we daar en vinden we het genoeg voor vandaag. Het is heerlijk weer dus stoeltjes naar buiten.